BisMillah HirRahMaaNir Rahiim...

Tuesday, July 19, 2011

Trip to Kundasang, Ranau, Sabah

Assalamualaikum w.b.t...

 
Ahamdulillah pada 15 dan 16 Julai lalu, saya dan beberapa rakan pejabat sempat menikmati kesegaran udara pergunungan (Gunung Kinabalu). Kami bertolak selepas Subuh, iaitu seawal 5.30 pagi dari Kota Kinabalu dan sampai ke daerah Kundasang, Ranau sekitar 7.30 pagi.

 
Keindahan pemandangan sepanjang perjalanan dari Kota Kinabalu ke Kundasang amat memukau pada waktu pagi. Lebih indah kerana kami sempat menikmati pancaran sinar mentari yang muncul di sebalik kawasan pergunungan. Sungguh mengujakan. 
Sepanjang perjalanan, saya dan rakan sempat berhenti dan singgah di beberapa lokasi untuk merakamkan pemandangan yang menarik.

Paling seronok masa sampai kat Mesilau Trail di Mesilau Nature Resort yang terletak betul-betul di kaki Gunung Kinabalu. Turun je dari kereta nampak asap berkepul-kepul keluar dari mulut semasa bernafas. Huhu..sayang sangat tak sempat rakam foto. Excited nyer pasal..lupa kamera ada dalam kereta, huhu.

Satu lagi, pemandangan yang ala-ala di New Zealand, Australia. cuba tengok foto saya bersama 'Boss' kat atas tu. Silap tengok, memang macam kat luar negara jer..hehe. Tu pun kat area Kundasang gak sebenarnya, di salah satu lokasi penggambaran yang terkenal dan merupakan kawasan ternakan lembu. Hehe.. 

Selain tu, sebelum balik KK pada hari seterusnya, kami sempat ke Kolam Air Panas, 'Kundasang Hot Spring'. Tengok ramai sangat pengunjung, segan lak nak mandi.. Member je la yang sempat berendam dan saya hanya selaku jurufoto sambilan..hehe.

Ehmmm... 'Feel fresh and cool'..sebab di kaki Gunung ni cuaca memang sejuk, walaupun mentari dah makin meninggi atas kepala. Kalau boleh, nak je duk lelama kat Kundasang. Tapi, masa tak mengizinkan, sebab Isnin dah nak kerja semula. Apapun, Alhamdulillah..sempat gak rehatkan minda.

Ada rezeki, kalau anda nak bercuti-cuti kat tempat-tempat menarik camni, bleh la kongsi pengalaman anda lak yer.. Oh ya tak lupa, terima kasih bebanyak kat member-member yang sangat sporting Mar & The Creative Crew, also credit to Fizie & Izam yang shot foto cantik punyer! Hehe..tu jer..salam ceria selalu. 

Wassalam.

Post a Comment

Google+ Followers

Add This!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followed Sites

Carian ...

get this

Langgan Percuma!

Dapatkan artikel secara PERCUMA dari laman ini, terus ke e-mel anda. Mudah sahaja..taip alamat e-mel anda dalam kotak di bawah, kemudian klik 'Subscribe'. Terima kasih.

Delivered by FeedBurner