BisMillah HirRahMaaNir Rahiim...

Saturday, January 1, 2011

Salam Tahun Baru 2011M~1432H


Assalamualaikum wbt..salam tahun baru istimewa buat anda yang saya hargai selaku sahabat dan rakan yang mengikuti blog ni, mahupun yang baru sahaja berkunjung ke sini. Selamat datang dan salam ceria buat anda semua. Pejam celik, kita dahpun melangkah ke tahun baru, malah umat Islam telahpun meraihkannya lebih awal. Muharram akan kita tinggalkan, bagai tak terasa Safar pula menjengah.

Ehm..tahun baru sinonim dengan azam baru..anda bagaimana? Jom mulakan tahun baru Hijrah dan masihi ni dengan niat, azam dan usaha yang lebih baik untuk dapat yang lebih baik, demi meraih redha Allah dan kebahagiaan di dunia jua akhirat nanti, insya'Allah.

Tahniah diucapkan bagi anda yang dah capai azam lalu..tahun ni camana pulak? Pastinya setelah muhasabah pencapaian diri dan azam lalu, seharusnya kita dah ada azam baru. Paling tidakpun berusaha lebih lagi untuk realisasikan azam lalu yang belum tercapai. Insya'Allah pasti boleh! Antaranya, semak plan dan strategi jika perlu ubah agar lebih jelas, kuatkan tekad, pilih untuk bertindak dan lebih fokus dengan azam yang hendak dicapai, insya'Allah..kita akan dapat lihat hasilnya.

Sebaiknya, azam dimulakan dengan niat yang baik, matlamat selari dengan tuntutan syariat, begitu juga dengan jalan untuk mencapainya, sehingga membuahkan kemaslahatan buat diri, keluarga dan ummah..insya'Allah. Moga azam anda semua tercapai hendaknya, amin.


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini


Setakat ni je dulu..Ceria selalu dan moga coretan ni sedikit sebanyak menjadi pemangkin untuk merubah diri, seterusnya meraih kejayaan yang lebih bermakna, insya'Allah. Salam tahun baru..senyum selalu, wassalam.
Post a Comment

Google+ Followers

Add This!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followed Sites

Carian ...

get this

Langgan Percuma!

Dapatkan artikel secara PERCUMA dari laman ini, terus ke e-mel anda. Mudah sahaja..taip alamat e-mel anda dalam kotak di bawah, kemudian klik 'Subscribe'. Terima kasih.

Delivered by FeedBurner