BisMillah HirRahMaaNir Rahiim...

Monday, August 16, 2010

Ramadan & Tempat Kerja Baru...

Alhamdulillah...menjelang Ramadan kali ni, saya telahpun pindah ke tempat kerja baru. Penuh dengan suasana baru, bos baru, rakan kerja baru, semangat kerja pun baru, hehe..

Apa taknya, pejabat baru siap diubahsuai bulan Jun lalu dan telah mula beroperasi sejak awal Julai 2010. Ia merupakan studio @ pusat latihan bagi kursus Sijil (Artis Multimedia) dan Diploma (Animasi & Multimedia) dengan kerjasama KYS-UniKL.

Kalau sebelum ni, lokasi tempat kerja agak jauh dari bandar. Kini, pejabat terletak di sekitar bandaraya Kota Kinabalu. Nak pergi kerja pun senang, balik kampung pun dah dekat sikit. Jimat masa, kos dan tenaga, insya'Allah. Paling 'best', nak pergi solat terawih pun dekat, tak perlu tergesa-gesa berkejar masa. Hanya perlu menapak dalam beberapa minit untuk ke Masjid Negeri, yang terletak berhampiran kawasan tempat tinggal. Alhamdulillah..moga terus diberi kekuatan dan kelapangan untuk istiqamah melaksanakan ibadah kepadaNya, terutama sepanjang bulan ramadan yang dijanjikan ganjaran pahala berlipat ganda, insya'Allah.

Rasa syukur sangat dan terima kasih tak terhingga buat bos dan sahabatku yang memberi peluang untukku bertugas kembali di institusi ini. Walaupun sebelum ni pernah bekerja dengan majikan yang sama, namun kini nyata berbeza. Banyak perubahan yang berlaku sepanjang tempoh setahun ketiadaanku di institusi ini. Paling mengujakan, aku kini kembali dengan azam baru dan bekerja di unit yang ternyata telah berjaya melonjakkan nama institusi ini. 

Tahniah juga buat bosku.. Banyak pengorbanan yang dicurahkan untuk merealisasikan inspirasi luar biasa beliau, sehingga berjaya membuka studio yang kedua yang menjadi tumpuan ramai, termasuk delegasi dari Australia dan Brunei serta pihak pengurusan UNIKL sendiri yang datang melawat studio baru-baru ini.

Setakat ni dulu, Salam Ramadan mubarak istimewa buat seluruh KYS 'Animation Team', staff & pelatihku di JPSM, pelajarku di KYS, serta buat anda pengunjung setia mahupun baru di blog ini. Moga kita semua dipelihara kesihatan, dilimpahi berkat berpanjangan..amin.


Post a Comment

Google+ Followers

Add This!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followed Sites

Carian ...

get this

Langgan Percuma!

Dapatkan artikel secara PERCUMA dari laman ini, terus ke e-mel anda. Mudah sahaja..taip alamat e-mel anda dalam kotak di bawah, kemudian klik 'Subscribe'. Terima kasih.

Delivered by FeedBurner